Τραγική η κατάσταση της Δημόσιας Υγείας στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σταυρού

Τραγική η κατάσταση της Δημόσιας Υγείας στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σταυρού

Αρ. Πρωτ. 8788/14.04.2010

Προς Υπουργό:

- Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Απαράδεκτες είναι οι συνθήκες δημόσιας υγείας σε πολλά δημοτικά διαμερίσματα του Νομού  Θεσσαλονίκης. Οι πολίτες εύχονται να μην ασθενήσουν, καθώς οι ζωές τους κινδυνεύουν ακόμη περισσότερο από την εικόνα χάους και διάλυσης που παρατηρείται σε πολλά νοσηλευτικά ιδρύματα. Συγκεκριμένα στο δημοτικό διαμέρισμα Σταυρού του Δήμου Ρεντίνας, μια περιοχή με έντονη τουριστική κίνηση, κυρίως τους θερινούς μήνες, οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα με το τοπικό αγροτικό ιατρείο. Καθημερινά αρκετοί πολίτες αναγκάζονται να ταξιδεύουν σε παρακείμενο χωριό και συγκεκριμένα στη Νέα Μάδυτο, προκειμένου να εξεταστούν στο Κέντρο Υγείας της Νέας Μαδύτου.

Αν και υπάρχει αγροτικό ιατρείο στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σταυρού και οι ουρές που σχηματίζονται σε καθημερινή βάση από κατοίκους, είτε για εξέταση είτε για συνταγογράφηση είναι μεγάλες, εντούτοις το ιατρείο σταματά την λειτουργία του στις 11.00, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία αρκετών κατοίκων. Η αγανάκτηση των πολιτών είναι έντονη, αλλά και εύλογη, καθώς η εικόνα διάλυσης είναι καθημερινή. Είναι αντιληπτό, λοιπόν, ότι οι κάτοικοι οι οποίοι δεν εξυπηρετούνται από το τοπικό αγροτικό ιατρείο, καταφεύγουν δυσαρεστημένοι στο Κέντρο Υγείας της Νέας Μαδύτου, έτσι ώστε να εξεταστούν ή να συνταγογραφήσουν τα φάρμακά τους. Εν έτει 2010 διαπράττεται έγκλημα στηδημόσια υγεία και το αρμόδιο Υπουργείο παρατηρεί αμέτοχο, χωρίς να στελεχώσει νοσηλευτικά ιδρύματα και ιατρεία, όχι μόνο με διοικήσεις αλλά ούτε καν με το αναγκαίο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

- Πώς προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να αντιμετωπίσει την κατάσταση στο χώρο της δημόσιας υγείας στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Σταυρού;

Απάντηση Υπουργείου